Kerstgeschenkjes voor katten en hun vrienden - verzending binnen de 48u

100 kattenhuisjes voor het goede doel

delphine courier

Verschillende Belgische asielen en opvangcentra kregen in totaal wel 100 Cat Cubes voor de katten. Waarom? Asielkatten hebben veel stress en kartonnen dozen zijn daar de ideale oplossing voor! 

Hoewel er vele mensen zich dagelijks hard inzetten in de asielen, de omgeving bezorgt de diertjes veel stress en angst. Er worden voortdurend katten binnengebracht en er is niet altijd veel plaats. Zo hebben ze weinig ruimte om te schuilen, spelen en slapen.

Er is een zeer simpele oplossing om het de katten zo comfortabel mogelijk te maken tijdens hun verblijf in het asiel: kartonnen dozen!  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kartonnen dozen serieus stress verlagend zijn bij katten! Lees het wetenschappelijk artikel hier.

 

 

Ten slotte is een doos ook gewoon warmer. En daar houden ze van.

 

Om asielen en asielkatten in heel Vlaanderen te helpen schonk Design For Pussies 100 Cat Cubes aan verschillende centra. Daarnaast krijgt iedereen die een katje adopteert bij één van de deelnemende asielen een bon met €7 korting op een Cat Cube. 

 

 


De deelnemende asielen en opvangcentra zijn: 

Kat zoekt thuis, Kattenopvang Waasland, Dierenasiel Genk, Dierenasiel Ninove, Dierenvrienden Sint-Truiden, Kattenhuis vergeet me nietje, Helga’s poezenhuis opvang, Zwerfkat in Leuven, Katten T-huis, Het Felix project, het blauwe kruis Brugge, Dierenasiel Ganzenweide, Katimoe, Dierenasiel de grensstreek, vzw villa vagebond, Dierenasiel Gent.

De reacties van de asielmedewerkers zijn alvast positief

"We werken heel hard aan stressreductie in het dierenasiel van St-Truiden. We raden bij adoptie ook altijd aan om verschillende dozen te gebruiken, opdat de katten zich kunnen verstoppen en de stress kan minderen."
Line, dierenasiel Sint-Truiden

"We zijn al een tijdje op zoek naar iets dergelijks, nu gebruiken we gewone kartonnen dozen. Van een kattengedragskundige én op de cursus dierenasielmedewerker geleerd." 
Martine, dierenasiel de grensstreek

 Hopelijk zullen de katjes nog lang tevreden zijn!

Meer verhalen

Keep me posted

Vul je mailadres in en word als eerste op de hoogte gehouden van nieuwe producten, weetjes en promo's.

Zoeken